Μοναξιά μου όλα…

Μοναξιά ...η νέα «μάστιγα» της εποχής μας...
Μοναξιά μου όλα
Πολλοί ίσως έχουν νιώσει αυτό το συναίσθημα της απομόνωσης, της μοναξιάς… Ιδίως με μεγαλύτερα αδέλφια που έτυχαν «καλύτερης» μεταχείρισης από γονείς και συγγενείς. Έτσι πέρα από την απόσταση και τον ανταγωνισμό που δημιουργείται στα αδέρφια, τα ευνοημένα νομίζουν πως όλο το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από αυτά.

Όμως και τα «παραμελημένα» σκέφτονται το ενδεχόμενο της ΦΥΓΗΣ… Μια σκέψη που αρχίζει να τριγυρίζει στο μυαλό του παραμελημένου ατόμου. Μήπως όμως αυτός ο πανικός και η απελπισία, αυτό το άγχος, είναι μια προσπάθεια να το προσέξουν ή να ξεφύγει από το όποιο πρόβλημα ; Η φυγή δεν είναι λύση.

Φυσικά τους ρόλους αυτούς τους «γεννάνε» τις περισσότερες φορές οι γονείς, ηθελημένα ή άθελα. Με αποτέλεσμα να σπρώχνουν τα αδικημένα παιδιά να ψάχνουν να βρουν την «χαμένη» τους ταυτότητα. Αντιδρούν περίεργα, παραβατικά, με σκοπό να τραβήξουν την προσοχή επάνω τους. Πονάνε, σαν να προσπαθούν με τον πόνο να αυτοτιμωρηθούν.

Μια λύση είναι να προσπαθήσουν να «ακούγονται οι φωνές τους». Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, εξωτερικεύοντας τα πραγματικά τους συναισθήματα και τις αδυναμίες τους. Αυτό δεν σημαίνει αδυναμία ή ότι αφήνουν τους άλλους να τους εκμεταλλευτούν. Ο ψυχολόγος δεν είναι άσχημη σκέψη, αλλά συνήθως υπάρχουν και άτομα που μπορούν να εμπιστευτούν και να ακουμπήσουν επάνω τους.

Καλό θα ήταν να βρίσκουν «καταφύγιο» σε πράγματα που τους ευχαριστούν, όπως διάβασμα, ζωγραφική ή άλλες δραστηριότητες. Βέβαια αν νιώθουν παραμελημένα εξ αιτίας της όποιας άσχημης συμπεριφοράς των γονιών, μια ειλικρινής κουβέντα μαζί τους, ίσως φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Με λίγα λόγια ας σκεφτούν… Μήπως ήλθε ο καιρός να πάρουν την ζωή και τα συναισθήματά τους στα χέρια τους;
Είμαι
Και ψάχνω
Ηλικία Από Έως
14 μεγάλες αλήθειες για το σεξ που πρέπει να γνωρίζεις

14 μεγάλες αλήθειες για το σεξ που πρέπει να γνωρίζεις

Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ; Κάνεις λάθος ... Υπάρχουν κάποια δεδομένα που σου έχουν ξεφύγει!Δε...

Θέλεις να ξεκινήσεις μία νέα σχέση; Δες αν είσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά σε ετοιμότητα …

Θέλεις να ξεκινήσεις μία νέα σχέση; Δες αν είσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά σε ετοιμότητα …

Πριν μπεις στην διαδικασία να ξεκίνησεις μία νέα σταθερή σχέση ... διάβασε το παρακάτω άρθρο, θα σου φανε...

Οι πιο συχνές δικαιολογίες για να μην κάνετε σεξ…

Οι πιο συχνές δικαιολογίες για να μην κάνετε σεξ…

Μήπως τον τελευταίο καιρό η σεξουαλική σου ζωή δεν είναι πλέον και τόσο ενεργή; Ενώ προσπαθείς να «ανάψει...