10 Λόγοι γιατί το φιλί κάνει καλό στην υγεία ….

Ανακάλυψε λοιπόν τους 10 σημαντικούς λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να πάψεις να ανταλλάσεις παθιασμένα ερωτικά φιλιά...
10 ΛΟΓΟΙ

Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο, δύο φιλάκια είναι λίγα, τι να πω… τρία φιλάκια είναι λίγο, πολύ λίγο, δώσε μου τέσσερα αν θες να σ' αγαπώ… λέει ο στίχος ένα παλιού τραγουδιού του Λουκιανού Κελαηδόνη …


Τα φιλιά δεν είναι όμως μόνο λαχταριστά και καλοδεχούμενα από όλους … σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, κάνουν καλό και στην υγεία… Ανακάλυψε λοιπόν τους 10 σημαντικούς λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να πάψεις να ανταλλάσεις παθιασμένα ερωτικά φιλιά… και στην συνέχεια δεν θα ξεκολλάς από τα χείλη του ατόμου που θέλεις….

Το φιλί… κάνει πιο δυνατή τη σχέση!
Με το φιλί αναπτύσσεται η οικειότητα αλλά και η συντροφικότητα. Όπως έχει πει και ο DawnMaslar, καθηγητής βιολογίας και βραβευμένος συγγραφέας, «όταν φιλιόμαστε, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες παράγεται η ορμόνη ωκυτοκίνη,  που αποκαλείται η ορμόνη της αγάπης, επειδή ενισχύει το δέσιμο μεταξύ δυο ανθρώπων -ιδιαίτερα των γυναικών-». Άλλωστε μη ξεχνάμε, το γεγονός είναι ότι φιλάμε αυτούς που αγαπάμε, και αγαπάμε αυτούς που φιλάμε!!!

Το καλύτερο διεγερτικό για το σεξ είναι … το φιλί!
Είναι γνωστό ότι το  σεξ βελτιώνει όχι μόνο την ψυχολογική διάθεση και την αυτοεκτίμηση, αλλά κάνει καλό και στην καρδιά …! Σεξ δίχως φιλί, είναι σαν το φαγητό χωρίς τα μπαχαρικά του … δηλαδή χάνει την νοστιμάδα του! Το  φιλί διεγείρει το σώμα: αυξάνει τους σφυγμούς σε 150 ανά λεπτό, ανεβάζει την πίεση στο διπλάσιο καθώς και τη θερμοκρασία του σώματος. Όπως λέει και ο CarolQueen, γνωστός σεξολόγος, το φιλί στα ερωτικά παιχνίδια μπορεί να είναι ο καταλύτης,  γιατί αυξάνει τις πιθανότητες και οι δυο παρτενέρ να έχουν μια καλή και ευχάριστη ερωτική εμπειρία γιατί τίποτα δεν μας κάνει να νιώθουμε πιο δυνατοί και ασφαλείς από ένα παθιασμένο φιλί. Αυτό το συναίσθημα χαράς που έχουμε όταν φιλιόμαστε, μας κάνει στη πορεία να νιώθουμε καλά και με τον εαυτό μας οπότε και να αποδίδουμε  καλύτερα και στο σεξ!!!


Ανταλλάσσουμε φιλιά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, το φιλί συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Με την ανταλλαγή του φιλιού -οι γυναίκες κυρίως - ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα κατά του κυτταρομεγαλοϊού ιού. Με σύμμαχο, λοιπόν, το φιλί καταπολεμάς τον ιό!

Φιληθείτε για την δημιουργία μίας ευτυχισμένης οικογένειας
Τα φιλιά δεν βοηθάνε μόνο να έχετε έναν πετυχημένο γάμο, που συμβάλει στην ψυχική σας και συναισθηματική υγεία αλλά βοηθάει και στην επιλογή του  κατάλληλουσυντρόφου. Με το φιλί,  το σώμα υποσυνείδητα μοιράζεται πληροφορίες σχετικές με το ανοσοποιητικό σύστημα. Βιολογικά, είναι σημαντικό να φέρετε διαφορετικά γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματος, έτσι ώστε τα παιδιά τους να έχουν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να βγουν πιο δυνατά. Εμπιστευτείτε λοιπόν τον ένστικτο του… φιλιού σας!!!

Με το φιλί, απελευθερώνονται ενδορφίνες ….
Με ένα παθιασμένο φιλί τα νεύρα των χειλιών και της γλώσσας στέλνουν τα ανάλογα μηνύματα στο χημικό εργαστήρι του εγκεφάλου μας, απ' όπου και απελευθερώνονται οι ορμόνες της ευτυχίας π.χ. ενδορφίνεςπου προκαλούν ψυχοσυναισθηματική ευφορία! Δεδομένου, ότι η κατάθλιψη είναι η νόσος που μαστίζει τη σημερινή εποχή, φιληθείτε για να νιώσετε ευτυχία!

Το φιλί, είναι το καλύτερο παυσίπονο
Γνωρίζατε ότι κατά τη διάρκεια, ενός καυτού, μεγάλης διάρκειας φιλιού το σώμα σας απελευθερώνει αδρεναλίνη, η οποία μπορεί να μειώσει πραγματικά τον πόνο;  Κι όμως ναι, έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν φιλιόμαστε,  η καρδιά χτυπά γρηγορότερα και αντλεί το αίμα καλύτερα. Η αδρεναλίνη, απελευθερώνεται στη ροή του αίματος και η καρδιά στέλνει το αίμα σε όλο το σώμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά …! Και βέβαια η επιρροή στην καρδιά, έχει ως αποτέλεσμα να χτυπά δυνατά, εμείς αναπνέουμε γρηγορότερα και οι βρόγχοι διαστέλλονται. Μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος, τα γεννητικά όργανα παίρνουν την εντολή να προετοιμαστούν για την ερωτική πράξη. Το ερωτικό φιλί έχει πετύχει το στόχο του και εκεί!


Έχει και αγχολυτικές ιδιότητες….
Πόσο συχνά νιώθετε στο τέλος της ημέρας εξάντληση και κόπωση; Ο Dr.StillsSharon, γιατρός και συγγραφέας επισημαίνει ότι "τα φιλιά μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα μας και έτσι η κορτιζόλη δεν έχει αρνητική επίδραση τόσο στο ανοσοποιητικό όσο και στο ενδοκρινολογικό σύστημα αλλά και στην υγεία του εγκεφάλου.» Ένα παθιασμένο φιλί είναι η πιο αποτελεσματική τεχνική χαλάρωσης. Κατά τη διάρκεια του φιλιού η αναπνοή μας γίνεται βαθύτερη και συχνότερη, ηρεμώντας σώμα και πνεύμα. Οπότε εάν θέλετε να χαλαρώσετε απλά φιληθείτε όσο πιο συχνά μπορείτε!!!

Γνώριζες ότι φιλώντας καις θερμίδες;
Σίγουρα με ένα φιλί δεν μπορείτε να κάψετε τόσες θερμίδες όσες θα καίγατε εάν τρέχατε ένα μίλι,  αλλά το φιλί είναι βέβαιο ότι επιταχύνει τον μεταβολισμό! Οι περισσότεροι άνθρωποι καίνε περίπου 1 θερμίδα ανά λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας, Σύμφωνα με έρευνες, ένα φιλί στο στόμα επί ένα λεπτό,  βοηθάει να χάσεις 2.6 θερμίδες! Κάνοντας απλά μαθηματικά, υπολογίζουμε ότι για να χάσεις 156 θερμίδες, πρέπει το φιλί σου να έχει διάρκεια 1 ώρα. Να σημειώσουμε ότι κάποιος που τρέχει επί 45 λεπτά καίει γύρω στις 550 θερμίδες. Οπότε... μήπως απλά θα πρέπει να φιλιόμαστε περισσότερο;

Η καλύτερη μέθοδος για την διατήρηση της νεότητας
Όσοι επιδίδονται τέχνη του φιλιού δεν πρέπει να ανησυχούν για βαθιές ρυτίδες. Με κάθε φιλί γυμνάζονται 34 μύες του προσώπου μας, χαρίζοντας του ελαστικότητα.Το κοκτέιλ των ορμονών που απελευθερώνεται κατά τη διαδικασία του φιλιού φροντίζει για πιο γεμάτα χείλη και καλύτερη εμφάνιση της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια του, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, προάγοντας έτσι το κυκλοφορικό και την καλύτερη αιμάτωση του οργανισμού. Είναι η τέλεια μη χειρουργική συνταγή για την ενίσχυση της νεανικής εμφάνισης σας: ασφαλή, ελεύθερη και διασκέδαση!!!

Είναι ο καλύτερος τρόπος διασκέδασης
Σύμφωνα με την GinaCloud, συγγραφέα και συνήγορο για την υγεία των γυναικών, "Υπάρχουν περισσότερα από 30 είδη φιλιών στο Κάμα Σούτρα. Το φιλί είναι ένας πολύς σημαντικός τρόπος έκφρασης του εαυτού μας, και υπάρχουν  πολλοί διαφορετικοί τρόποι που μπορούμε να φιληθούμε. Όσοι άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο, τόσα είναι και τα είδη του φιλιού: απαλό, άγριο, στεγνό, υγρό, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, ερωτικό, «καυτό», τρυφερό. Κάθε φιλί είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Έχει τη δική του προσωπικότητα και ταυτότητα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής και την περίσταση και γίνεται διασκέδαση, μέρος της εμπειρίας είναι  και η διασκέδαση είναι ένα δυνατό  εργαλείο για την ευτυχία! ". Δεν υπάρχει συνταγή για τα φιλιά ούτε κάποια συγκεκριμένη τεχνική που θα πρέπει κανείς να ακολουθήσει. Μόνο ένας κανόνας: να υπάρχει συναίσθημα! Μόνο με το συναίσθημα, το φιλί μπορεί να αποτελέσει μια εμπειρία μοναδική και απίστευτα διασκεδαστική!!!

Είμαι
Και ψάχνω
Ηλικία Από Έως
14 μεγάλες αλήθειες για το σεξ που πρέπει να γνωρίζεις

14 μεγάλες αλήθειες για το σεξ που πρέπει να γνωρίζεις

Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ; Κάνεις λάθος ... Υπάρχουν κάποια δεδομένα που σου έχουν ξεφύγει!Δε...

Θέλεις να ξεκινήσεις μία νέα σχέση; Δες αν είσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά σε ετοιμότητα …

Θέλεις να ξεκινήσεις μία νέα σχέση; Δες αν είσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά σε ετοιμότητα …

Πριν μπεις στην διαδικασία να ξεκίνησεις μία νέα σταθερή σχέση ... διάβασε το παρακάτω άρθρο, θα σου φανε...

Οι πιο συχνές δικαιολογίες για να μην κάνετε σεξ…

Οι πιο συχνές δικαιολογίες για να μην κάνετε σεξ…

Μήπως τον τελευταίο καιρό η σεξουαλική σου ζωή δεν είναι πλέον και τόσο ενεργή; Ενώ προσπαθείς να «ανάψει...