7 Μύθοι για τις σχέσεις

Αν αυτό το διάστημα βρίσκεσαι σε «ερωτικό αδιέξοδο» ή απλά έχεις την περιέργεια, διάβασε παρακάτω τους 8 πιο δημοφιλείς μύθους για τις ερωτικές σχέσεις.
8 muthoi

Όλοι μας έχουμε διαβάσει, έχουμε συζητήσει, ή έχουμε αναπτύξει κάποιες θεωρίες για τις ερωτικές σχέσεις, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε πώς θα μπορούσε η αισθηματική μας ζωή να γίνει ιδανική. Έχεις σκεφτεί όμως ότι πολλές φορές, αυτά που μπορεί να ακούμε, να διαβάζουμε ή να πιστεύουμε ότι πρέπει να ισχύουν σε μία σχέση, αντί να μας βοηθήσουν, μας καταστρέφουν; Αν λοιπόν αυτό το διάστημα βρίσκεσαι σε «ερωτικό αδιέξοδο» ή απλά έχεις την περιέργεια, διάβασε παρακάτω τους 8 πιο δημοφιλείς μύθους για τις ερωτικές σχέσεις:

1. Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ.


Αν μέχρι τώρα νόμιζες ότι ένα ζευγάρι τις περισσότερες φορές χωρίζει εξαιτίας της απιστίας, τότε έφτασε η στιγμή να διαψεύσουμε την άποψή σου. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως, τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν α) για τα χρήματα  (διαφωνίες για τα οικονομικά, ή έλλειψη χρημάτων), β) έλλειψη επικοινωνίας. Μην ξεχνάς ότι το «κέρατο» προκύπτει, επειδή κάποιος δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το ερωτικό του ταίρι!

2. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ


Σίγουρα όλοι μας έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή σε μία σχέση, που ο ερωτικός μας σύντροφος δεν ήθελε να κουβεντιάσει τα διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν και απέφευγε τις σημαντικές συζητήσεις για την σχέση. Ωστόσο  είναι μύθος πως η αποφυγή της κουβέντας, είναι μόνο ανδρική υπόθεση. Αρκετές στιγμές και οι γυναίκες αποφεύγουν να κουβεντιάσουν ένα θέμα, προκειμένου να κρατούν τις ισορροπίες. Ωστόσο όταν έχεις στο πλάι σου έναν άνθρωπο που πραγματικά νοιάζεται για σένα, είναι βέβαιο ότι θα δώσει σημασία στα λόγια σου αλλά και θα θελήσει και από μόνος του να κουβεντιάσει τα προβλήματα που σε απασχολούν.

3. ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΒΓΑΔΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ


Και όμως οι έρευνες διαψεύδουν και αυτή την άποψη!  Οι καβγάδες καταλήγουν τις περισσότερες φορές σε σεξ … το σεξ  όμως πιο σπάνια καταλήγει σε καβγά …!!!  Αν ένα ζευγάρι δεν ταιριάζει σεξουαλικά, τότε πολύ απλά δεν θα καβγαδίσει, αλλά θα παγώσει η σχέση τους και θα απομακρυνθούν!

4. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 50/50


Έχεις ακούσει πολλές θεωρίες πως σε μία σχέση όλα πρέπει να μοιράζονται και πως όλα στη ζωή είναι «πάρε – δώσε», δηλαδή πως ότι πάρεις πρέπει και να δώσεις.  Ξεχνάς όμως ότι στις αισθηματικές σχέσεις δεν μπαίνουν κανόνες …μπορεί ένα ζευγάρι να είναι ευτυχισμένο όταν ο ένας σύντροφος προσφέρει πολύ περισσότερα από τον άλλον ….

5. ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ…


Πόσα ζευγάρια από τον κοινωνικό σου κύκλο έχουν χωρίσει εξαιτίας του ίντερνετ; Σίγουρα θα μετράς και εσύ αρκετές περιπτώσεις.  Είναι δεδομένο ότι το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και δεν μπορούμε ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους να το παραβλέψουμε ή να το περιορίσουμε, όμως  σκέψου λίγο τα παρακάτω περιστατικά:  Τσακώθηκες άσχημα με τον ερωτικό σου σύντροφο και περνάτε περίοδο απομάκρυνσης, ξαφνικά ένα άτομο από το διαδίκτυο, σε φλερτάρει και σε διεκδικεί….  Εσύ λόγο του θυμού και της στεναχώριας σου ….ενδίδεις, ενώ στην πραγματικότητα θέλεις να τα ξαναβρείς με το ταίρι σου.  Άλλες πάλι στιγμές, σου έχει τύχει να νευριάσεις με τον σύντροφό σου και από παρορμητισμό, να αρχίσεις να στέλνεις ακατάπαυστα emails, ή να βάζεις προκλητικά statusupdates, που σίγουρα μόνο κακό προκαλούν!  Μήπως λοιπόν το ίντερνετ είναι ένας πειρασμός και μία πρόκληση για την σχέση μας;

6. ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΣΧΕΣΗ, ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΕΡΑΤΟ»!


Και όμως υπάρχουν σχέσεις μακρόχρονες, που δεν έχει προκύψει απιστία, ενώ υπάρχουν και πολλές σχέσεις που διατηρούνται πιο μικρό χρονικό διάστημα …. Και το κέρατο υπάρχει από την αρχή!
7. ΑΜΑ ΡΑΓΙΣΕΙ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΛΛΑ….


Κλασσική ατάκα που την ακούμε αλλά και την λέμε συχνά … αν καθίσουμε όμως και το καλοσκεφτούμε, αυτή η άποψη δεν ισχύει. Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην έχει καβγαδίσει ή χωρίσει για ένα χρονικό διάστημα … καμία σχέση δεν είναι τέλεια και ιδανική και για να μπορέσει να διατηρηθεί χρειάζεται προσπάθεια.  Η αγάπη όλα τα νικά …αρκεί να υπάρχει θέληση και ειλικρίνεια.

Είμαι
Και ψάχνω
Ηλικία Από Έως
14 μεγάλες αλήθειες για το σεξ που πρέπει να γνωρίζεις

14 μεγάλες αλήθειες για το σεξ που πρέπει να γνωρίζεις

Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ; Κάνεις λάθος ... Υπάρχουν κάποια δεδομένα που σου έχουν ξεφύγει!Δε...

Θέλεις να ξεκινήσεις μία νέα σχέση; Δες αν είσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά σε ετοιμότητα …

Θέλεις να ξεκινήσεις μία νέα σχέση; Δες αν είσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά σε ετοιμότητα …

Πριν μπεις στην διαδικασία να ξεκίνησεις μία νέα σταθερή σχέση ... διάβασε το παρακάτω άρθρο, θα σου φανε...

Οι πιο συχνές δικαιολογίες για να μην κάνετε σεξ…

Οι πιο συχνές δικαιολογίες για να μην κάνετε σεξ…

Μήπως τον τελευταίο καιρό η σεξουαλική σου ζωή δεν είναι πλέον και τόσο ενεργή; Ενώ προσπαθείς να «ανάψει...